четвртак, 22. октобар 2015.

(Partizan)

                                                         KOSARKA

-Kosarka je vrsta timskog sporta.Igra se loptom pomocu ruku.Dve ekipe sastavljene od dva  igraca   pokusavaju dostici sto vise poena ubacivanjem u obruc protivnickog kosa po odredjenim pravilima.Pobednik je ekipa koja postigne vise poena.Tokom vremena kosarka je razvila uobicajene tehnike sutiranja,dodavanja,vodjenja kao i pozicije igraca i napadacki i odbrambeni mehanzam.Dok se  uobicajena takmicarska kosarka odvija pod strogim i tacno odredjenim pravilima,razne varijacije kosarke ucinile su kosarku blizu igracima i smanjim brojem pravila.Kosarka je jedan od najgledanijih na svetu.Dok je takmicarska kosarka iskljucivo dvoranski sport koji se odvija na terenu za kosarku,manje regulisane vrste kosarke mogu se igrati kao spoljni sport na podlogama razlicitm od parketa koji je standard za takmicarsku kosarku.Prvu kosarkasku loptu u Srbiji doneo je 1923.godine iz Amerike Vilijam Viland,predstavnik dobrotvorne organizacije VOJSKA SPAS.Viland je u Beograd stigao sa zadatkom za ucitelje,profesore beogratskih skola upozna sa zvanicni pravilima kosarkake igre.U znak velike paznje i prijateljstva Viland je gospodji Popovic koja ga je pratila tokom njegove posete Srbiji,poklonio kosarkasku loptu.Prva kompletna pravila kosarkaske igre stampana su u Beogradu 1924.  ONI  SU SAMPIONI !!!!!!!                          
STADION  JE  EKSPLODIRAO !!!!! ABA LIGA OPET ODBRANILA TITULU JUNAKA!!!!!!!!!!!.
Kosarkas FENERBAHCEA  BOGDAN BOGDANOVIC drugu godinu zaredom dobitnik nagrade  ZVEZDA U USPONU za najboljeg mladog igraca  EVROLIGE.
Ta cinjenica nije prosla neopazeno prosla ni u NBA-ligi,pa je  FINIKS SANS,koji ga je proslog leta izabrao kao 27. pika na draftu,putem drustvenih mreza cestitao Srpskom kosarkasu.
BOGDANOVIC je prvi igrac Fenerbachea u istorijikome je pripalo,a trijunfao je konkurenciji DARIJA SARICA I CEDIJA OSMANA IZ EFESA,MARIJA HEZONJ, ALEKSANDRA DJENTILEA IZ ARMANIJE  KAO I LUKE MIRKOVICA IZ CRVENE ZVEZDE.
Bivsi kosarkas PARTIZANA se na taj nacin pridruzio rekordu NIKOLI MIRKOVICU  koji je u dresu Reala koji je dva puta dobio nagradu  ZVEZDA U USPONU 2011.i 2012.godine.
BOGDANOVICEV FENERBAHCE plasirao se na FAJNAL-for U MADRIDU  GDE CE POLUFINALE ODIGRATI PROTIV REALA.





Сродна слика

http://photo4.ask.fm/735/121/907/920003016-1rr74he-4nkd2as17nlpr2f/preview/file.jpg

Нема коментара:

Постави коментар